Szervotartályból hiányzik a szervoolaj

A hiba többnyire a szervorendszer tömítetlenségére utal. Fogasléces kormányművek esetében érdemes rendszeresen ellenőrizni a porvédő gumiharangok sérülésmentességét, mert csak ez védi a kormánymű belsõ részeit a szennyeződésektől! A szakadt porvédő a legfőbb hibaforrása a kormányműveknek.

Amennyiben látható olajszivárgás nem tapasztalható és az olajtartályból sem hiányzik olaj – viszont itt az olaj igen habos, szinte rózsaszínû – a szervoszivattyú a tengely mellett fals levegőt szív.
Az olaj a zárt rendszerbõl valahol elszivárog (szervokormánymű porvédőharangban) és a szervotartályban olyan mértékben csökken az olajszint, hogy a szervoszivattyú már csak levegõt szív a tartályból. A szervohatás nem alakul ki, vagy gyengül. Szervoolaj, vagy automata váltoolaj (Dextron II-III.) utántöltésével a zaj megszűnik és – ha a szervoszivattyú nem károsodott a szárazon futástól – a szervohatás újra kialakul. A tömítetlenséget szervizünkben orvosoljuk, lsd.: árlista, tömítetlenségi javítás.
A szervorendszer utántöltése előtt kérjük érdelődjün, mert bizonyos típusok esetében csak a gyártó által meghatározott olaj típus alkalmazható!

Bővebb felvilágosításért érdeklõdjön személyesen, vagy telefonon szervizünkben. A hibamegállapítás díjmentes.
Egyéb hibajelenségek esetén kérjük érdeklődjön kollégáinktól telefonon a (1) 287-4445-ön, vagy a (30) 491 2020-on.