Szervokormánymű egyik irányba mozdításakor szinte magától aláfordul

Figyelem! A túl könnyű kormányzás nagy sebességnél labilissá, balesetveszélyessé teszi a közlekedést! Az egyik legproblémásabb és legveszélyesebb hibák előidézője a szervokormánymű orsótengelyén elhelyezkedő vezérlő meghibásodása.
Mind a kormánymű öntvényház, mind a vezérlő tengely gyûrûinek kopása okozhatja az alábbi hibákat: szervohatás csak az egyik irányban alakul ki, szervohatás túl könnyű, kormánymozdulat nélküli aláfordulás, kormánykerék nyugalmi állapoban ide-oda mozgása. A kormánymű javítását, illetve cseréjét igényli. Lsd.: árlista, szervokormánymű javítás.
Opel ‘B’ és ‘C’ Corsa, Combo, Meriva típusok esetében a szervorásegítés egy – a kormányoszlopra szerelt – elektromos motor segítségével történik.
Ennek meghibásodásakor a fent ismert hibajelenségek jelentkezhetnek. Javítását az árlistánkban ismertetett díjazás mellett tudjuk vállalni.

Bővebb felvilágosításért érdeklődjön személyesen, vagy telefonon szervizünkben. A hibamegállapítás nettó 5.000 Ft, melyet a műhelyünkben végzett javításból levonunk.

Egyéb hibajelenségek esetén kérjük érdeklődjön kollégáinktól telefonon a (1) 287-4445-ön, vagy a (30) 932 6713-on.